Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Jelentkezzen kiállítónak a IV. ÖKO Expó Kiállítás és Konferenciára!

Kiállítási lehetőség Magyarország legnagyobb öko rendezvényén 2023. szeptember 8-9-én.
Helyszín: Hajdúnánás Kendereskert.
Jelentkezési határidő: 2023. július 20. (csütörtök).
A kiállítói felhívás itt érhető el: https://www.nak.hu/images/2023/Kialltoi-felhivas_OKO-Expo_2023_l-003.pdf

Rólunk

Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket, a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai Jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal).

Az ökológiai tanúsítás rendszerének főszereplői azok a gazdasági szervezetek, amelyek termelésüket, forgalmazásukat az ide vonatkozó szabályok szerint végzik, hiszen ezzel jelentős kockázatot vállalva, hozamokról lemondva jelentősen változtatniuk kell technológiáikon, eljárásaikon, a felhasznált anyagokon a szokványos – környezetet és az ember egészségét kevésbé védő – tevékenységekhez képest.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. is fontos szereplője az ökológiai tanúsítás rendszerének azzal, hogy ellenőrzi és tanúsítja a magyarországi ökológiai élelmiszer-gazdasági szektor szereplőinek munkáját. A mi dolgunk garantálni a vásárlók számára, hogy az értékesebb és ezért valamivel drágább élelmiszer valóban az előírásokat betartó biogazdálkodásból vagy bio feldolgozó üzemből kerül ki, másfelől megvédeni a valódi biogazdálkodókat és más gazdasági szereplőket a tisztességtelen versenytől, azoktól, akik csupán állítják – intenzíven, kemizáltan, antibiotikumok használata mellett termelt, szintetikus adalékokkal teletömött – termékeikről, hogy az is „bio”.

A Biokontroll ellenőrének feladata, hogy az egyes tevékenységeknek megfelelően kialakított rendszer szerint jegyzőkönyvbe rögzítse a termék előállítás folyamatait, az előírásoktól való eltéréseket. A Biokontroll tanúsítójának feladata, hogy megállapítsa e folyamatok előírásoknak való megfelelőségét, és – ha minden rendben – akkor kiadja az egyedi azonosítóval ellátott tanúsítványt. Eredeti tanúsítvány (igazolás) nélkül nincs ökológiai termék!

Fő tevékenységünk, az ökológiai élelmiszerek és mezőgazdasági termékek előállításának ellenőrzése és tanúsítása mellett a Biokultúra újság kiadása is a mi feladatunk, továbbá részt veszünk számos – az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó, pályázati úton finanszírozott – kutatási programban.

Bízunk abban, hogyha Ön híve a biogazdálkodásnak, akkor a Biokontroll oldalain megtalálja mindazt, ami alapján megerősítést nyer hitében; ha kétkedő, akkor pedig kételyei eloszlatásához bizonyítékokat talál nálunk. Kérjük, böngésszék a Biokontroll oldalait, kérdezzenek, javasoljanak, hogy még jobb és informatívabb legyen honlapunk.

Dr. Roszík Péter ügyvezető

biokultura-logo

Kapcsolat

Forduljon hozzánk bizalommal

Írásban:

.1535 Budapest, Pf. 800

info@biokontroll.hu

Telefonon:

+36 (1) 336-1166

Munkatársaink telefonon hétfőn, szerdán és pénteken 8-12 óra között, kedden és csütörtökön 12-16 óra között érhetőek el!

Személyesen:

1112 Budapest, Oroszvég lejtő 16.

Személyes ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges!

Felhívjuk tisztelt Látogatóink figyelmét, hogy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ökológiai gazdálkodás ellenőrző és tanúsító szervezete SEMMIT NEM FORGALMAZ ÉS NEM VÁSÁROL FEL! Kérjük, munkatársainkat eladási-vételi szándékkal ne hívják!

✓ Alapinformációk

  • Cégnevünk: Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft.
  • Rövidített cégnév: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
  • Cégjegyzékszámunk: 01-09-887295
  • Tulajdonosunk: Magyar Biokultúra Szövetség
  • Alapításunk éve: 1996
  • Adószámunk: 18081101-2-43
  • KSH számunk: 18081101-7490-572-01
  • Működésünk kereteit adó jogszabályok: 34/2013 VM rendelet, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2018/848 rendelete, valamint az ehhez kapcsolódó felhatalmazáson alapuló és végrehajtási rendeletek