-5 % webshopban
Kedvezményes időszak:

Leírás

HALLOTTÁL MÁR VALAHA A TERMÉSZET ZÖLD ARANYÁRÓL?

Pepo Papa elhozta Neked a bársonyosan sűrű, aranyzöld „életelixírt”, a tökmagolajat, mely ízfokozóként és egészségmegőrzőként is kiválóan használható egyaránt.

HOGYAN KÉSZÜL ÉS MIBŐL? AZ ALAPANYAG

Egyesek szerint a héjnélküli változat spontán mutáció során keletkezett, más kutatók szerint egy recesszív gén okozta a változást. A héjnélküli olajtököt Európában kb 100 éve termesztik, Magyarországon a 30-as években már foglalkoztak olajtök termesztéssel, célja elsősorban olajnyerés volt.

DE HOGYAN IS KÉSZÜL A PEPO PAPA TÖKMAGOLAJ?

A héjnélküli olajtökmagot (melyet Magyarországon termelnek gondos gazdák) először betakarítják, átmossák, szárítják alacsony hőmérsékleten majd sötét hűvös helyen tárolják. Miután beérkezett sajtolóüzemünkbe a mag, sajtolás előtti előkészítés során újra áttisztítjuk, utána megőröljük, összegyúrjuk sóval és vízzel majd kíméletesen melegítjük. Az eljárás eredményeként a fehérje és az olaj szétválik, mindeközben sajtolómestereink figyelik, szemmel tartják a folyamatot, majd amikor úgy látják kész az olaj, átkerül a hidraulikus présbe a massza. Saválló tartályokban ülepítjük és tároljuk kiszerelésig az olajat. Nem kap egyéb kémiai vagy biológiai kezelést. Ezzel a hagyományos eljárással éri el speciális, selymes, diós jellegű ízét és nyit új dimenziókat az ínyencek világához.

TÖKMAGOLAJ A KONYHÁBAN – ÚJ, SZERETNIVALÓ ZAMATOK

Szeretnéd megbolondítani a szendvicskrémed, vagy megszokott krémlevesed ízvilágához szeretnél különleges ízélményt? Pepo Papa szűz tökmagolaja számodra a tökéletes megoldás! Intenzív, friss illata, kellemes aromája számtalan étellel harmonizál, így ízek új dimenzióit nyitja meg a finomságok kedvelői számára. Húsételek, párolt zöldségek és saláták páratlan kísérője. Ha szeretnéd tudni hogyan, látogass blogoldalunkra, ahol olyan recepteket mutatunk be, melyeknek köszönhetően könnyen készíthettek íncsiklandozó fogásokat megbolondítva a zöld arannyal.

Térkép

Nemesvámos, Muskátli utca 13, 8248 Magyarország